Ανοδος του αργού

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 06:03

Ανοδικά, από τα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας κινήθηκε το πετρέλαιο, μετά την ανακοίνωση για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο στην Κίνα, τονώνοντας την αισιοδοξία ότι η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές θα ωθήσει τη ζήτηση του καυσίμου.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες μετά την άνοδο του κινεζικού PMI στο 51,7 από 51,2, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο website της, η Federation of Logistics and Purchasing. Σύμφωνα με τις προβλέψει ς του American Petroleum Institute τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε.

Το αργό για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 28 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 72,20 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 11:39 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 2,78 δολ., ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στα 71,92 δολ. το βαρέλι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη υποχώρηση του καυσίμου από τις 4 Ιουνίου, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 24 Αυγούστου. Τον περασμένο μήνα οι τιμές του καυσίμου υποχώρησαν 8,9% και από τις αρχές του έτους έχουν σημειώσει απώλειες 9,5%.

Το μπρεντ για παράδοση Οκτωβρίου αναρριχήθηκε 24 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 74,88 δολ. στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες, τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 2,6% φθάνοντας στα 74,60 δολ. το βαρέλι, καλύπτοντας απώλειες σε ποσοστό 4,5% τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα