ΔΝΤ: Αδύναμη η ανάπτυξη σε Ευρώπη, ΗΠΑ

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 15:39

Αδύναμη αναμένει την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ολιβιέ Μπλανσάρ, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα – ειδικότερα στη Γερμανία.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”, ο Μπλανσάρ επισημαίνει ότι μια πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ θα έχει αυτομάτως επίπτωση στην ανάπτυξη της Ασίας βραχυπρόθεσμα.

Εκτιμά πάντως ότι η «αποδέσμευση» των αναδυόμενων αγορών από τις εύρωστες οικονομίες είναι πιθανή μεσοπρόθεσμα, καθώς η εγχώρια ζήτηση θα ενισχύεται στις ασιατικές και τις λατινοαμερικανικές χώρες.

«Αν η αμερικανική οικονομία επιβραδυνθεί, αυτό θα μπορούσε να έχει αυτομάτως επίπτωση στην ανάπτυξη της Ασίας, όχι τεράστια, αλλά ωστόσο σημαντική», ανέφερε ο οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Εκτίμησε επίσης ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να διαμορφώσουν αξιόπιστα σχέδια για τη μείωση του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα και ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές θα καθησυχαστούν περισσότερο από το περιεχόμενο των σχεδίων παρά από τις προθεσμίες για την επίτευξη των στόχων τους. «Το αν είναι το 2013 ή το 2014 δεν είναι σημαντικό», ανέφερε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα