Σε νέο υψηλό 15ετίας το γιεν

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 09:53
REUTERS/YURIKO NAKAO

Σε νέο υψηλό 15ετίας ανήλθε το γιεν έναντι του δολαρίου, ενώ βρέθηκε κοντά σε υψηλό εννέα ετών έναντι του ευρώ, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Οι πληροφορίες ότι τα «τεστ αντοχής» στα οποία υποβλήθηκαν τα πιστωτικά ιδρύματα δεν ήταν τόσο αυστηρά όσο θα έπρεπε, σε συνδυασμό με δηλώσεις αξιωματούχου της γερμανικής ένωσης τραπεζών ότι οι 10 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ενδεχομένως να χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια, δημιούργησαν νέα «σύννεφα» πάνω από τις αγορές.

Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ οι φόβοι για την αμερικανική οικονομία συνέβαλαν στην πτώση του δολαρίου κάτω από τα 83,50 γιεν.

«Το ευρώ δείχνει και πάλι επισφαλές. Το δολάριο θα παραμείνει αδύναμο εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών. Αυτό σημαίνει πως το γιεν είναι το μοναδικό νόμισμα που ενδείκνυται για αγορά, ειδικά μετά τις ασαφείς δηλώσεις του (διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας) Σιρακάουα για το γιεν», σχολίασε trader αμερικανικής τράπεζας.

Το δολάριο υποχώρησε σήμερα έως τα 83,34 γιεν, τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1995. Στις 9:49 διαμορφωνόταν στα 83,52 γιεν. Η ισοτιμία ευρώ / γιεν διαμορφωνόταν στα 106,23 γιεν και ευρώ / δολαρίου στα 1,2716 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα