Αλευροβιομήχανοι: «Εκ παραδρομής» η προτροπή για αύξηση τιμών

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 09:43
A- A A+

Ανακάλεσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 12/8/2010 με την οποία καλούσε ουσιαστικά τα μέλη του να προχωρήσουν σε αυξήσεις στην τιμή του αλευριού.

Ειδικότερα, σε χθεσινή νέα ανακοίνωση του Συνδέσμου, αναφέρεται ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακαλείται η παλαιότερη ανακοίνωση και ιδίως το μέρος εκείνο στο οποίο αναφερόταν «εκ παραδρομής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύνδεσμος ότι «υπό αυτές τις συγκυρίες η αύξηση στις τιμές των αλεύρων κρίνεται και επιβεβλημένη και δεδομένη».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το εν λόγω Δελτίο είχε ως σκοπό «να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην ελληνική και τη διεθνή αγορά σιτηρών και όχι βεβαίως να επιβάλει, ανακοινώσει ή υποδείξει οιαδήποτε τιμολογιακή πολιτική, κάτι το οποίο ουδέποτε έγινε και δεν αποτελεί βεβαίως αρμοδιότητα του Συνδέσμου».

Ωστόσο, η κίνηση αυτή, είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με την πρόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να εξετάσει κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση το ενδεχόμενο λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδας και του Συνδέσμου Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων.

Προτεινόμενα για εσάς