Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2002 19:06

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε στους κλάδους ασφαλειών και αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ αντιθέτως έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση κατά 0,35% και διαμορφώθηκε στις 4.175 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε ωστόσο κατά 2,36%.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 3.305,78 μονάδες με άνοδο 0,47% ανεβάζοντας τα συνολικά του κέρδη για τη χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα στο 4,53%.

Περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στην αγορά μετοχών της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX σημειώνει ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,06% και έχει φθάσει στις 3.306 μονάδες.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 10,16% σημείωσε η μετοχή του βρετανικού ασφαλιστικού ομίλου Royal & Sun Alliance μετά την είδηση ότι προχωρά στην πώληση της Securitas, θυγατρικής της εταιρείας στη Γερμανία, στην ελβετική Baloise.

Στον αντίποδα, έντονες πιέσεις δέχθηκαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας FT Deutschland, σύμφωνα με το οποίο η Infineon Technologies στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να εμφανίζει λειτουργικές ζημίες πάνω από 200 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις αναλυτών έκαναν λόγο για λειτουργικά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα