Συμφωνία συνεργασίας Qantas-Air New Zealand

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2002 08:37

Οι αεροπορικές εταιρίες Qantas και Air New Zealand ανακοίνωσαν σήμερα την μεταξύ τους «συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας» η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι η αυστραλιανή εταιρία θα αγοράσει το 22,5% των μετοχών της εταιρείας της Νέας Ζηλανδίας, αντί 492 εκατομμυρίων δολαρίων (Αυστραλίας).

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους επενδυτές αφού οι αξίες τόσο των μετοχών της Qantas όσο και της Air New Zealand αυξήθηκαν σημαντικά.

Ο γενικός διευθυντής της Air New Zealnd, Ραλφ Νόρις, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία απόλυση εξ αιτίας της συμφωνίας αυτής ενώ, αντιθέτως, σημείωσε ότι θα δημιουργηθούν 200 νέες θέσεις εργασίας για «υψηλά ειδικευμένο προσωπικό στις αεροσυγκοινωνίες».

Παράλληλα, όπως σημείωσε, θα αυξηθεί η προβολή του τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας στο εξωτερικό και εκτίμησε ότι θα αυξηθούν και οι αφίξεις τουριστών κατά, τουλάχιστον, 50.000 ετησίως μετά από τη συμφωνία αυτή. Με τη σειρά του ο γενικός διευθυντής της Qantas, Τζοφ Ντίξον δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή «δεν έχει να σχέση» με τα σχέδια της εταιρείας Singapore Airlines να μπει και στην εγχώρια αγορά της Αυστραλίας.

Στο μεταξύ η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις πτήσεις της από Μελβούρνη προς Ασία και Ευρώπη δρομολογώντας άλλες τρεις πτήσεις την εβδομάδα με αεροσκάφη τύπου Boeing 777-200.

Η αύξηση των πτήσεων, σύμφωνα με αναλυτές, οφείλεται και στην απόφαση της Ολυμπιακής Αεροπορίας να διακόψει τη γραμμή της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα