Πέμπτη διαδοχική άνοδος στο Τόκιο

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2002 09:59
UPD:10:01

ΑΝΟΔΟ σημείωσαν και σήμερα -για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση- οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο με πρωταγωνιστές τους τίτλους των τραπεζών και των μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,96% και διαμορφώθηκε στις 8.944,44 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 874,39 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,79%.

Η μετοχή της UFJ Holdings σημείωσε άνοδο κατά 7,48%. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η παραπάνω τράπεζα ανακοίνωσε ότι στο οικονομικό εξάμηνο που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο εμφάνισε ενοποιημένα κέρδη ύψους 72,56 δισεκ. γιεν έναντι ζημίας 67,44 δισεκ. γιεν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσαν και οι μετοχές εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά επωφελούμενες από τη συνεχιζόμενη εξασθένηση του γιεν έναντι του δολαρίου. Η μετοχή της Honda έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,59%. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές των εταιρειών Toyota, Sony και Canon.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 8,5% σε μηνιαία βάση ανεβάζοντας το εμπορικό πλεόνασμα στα 905,4 δισεκ. γιεν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στα 645,5 δισεκ. γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα