Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 06:48

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός, ο οποίος ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά καθώς το ράλι των μετοχών περιόρισε τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 0,3% φθάνοντας στα 1.242,60 δολ. η ουγγιά πριν διαπραγματευθεί στα 1.245,55 δολ. η ουγγιά στις 9:57 π.μ. η ουγγιά στη Σεούλ. Στη Νέα Υόρκη ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε επίσης ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.246,90 δολ. η ουγγιά.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε σήμερα άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς τα υψηλότερα των προβλέψεων αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ και η μεγαλύτερη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα τόνωσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,5%, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Στις 10 Σεπτεμβρίου έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξε ότι τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν τον Ιούλιο τα μέγιστα σε δύο χρόνια καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης ώθησε τις εταιρείες να αυξήσουν τα αποθέματά τους.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε 13,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου η στατιστική υπηρεσία της χώρας στο Πεκίνο.

Ο χρυσός σημείωσε φέτος άνοδο, οδεύοντας για δέκατη συνεχόμενη ετήσια άνοδο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Federal Reserve των ΗΠΑ διατήρησαν τα επιτόκιά τους σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ προκειμένου να αναζωογονήσουν την παγκόσμια οικονομία.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 19,88 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα ισχυροποιήθηκε 0,2% φθάνοντας στα 1.546,13 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στα 517,38 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα