Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 05:37

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής καθώς η πρόβλεψη για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης τόνωσε την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια ανάκαμψη. Πτωτικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές καθώς το ισχυρό γιέν περιόρισε τις προοπτικές των κερδών από τις εξαγωγές.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 1,2% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Οι μετοχές της Mitsubishi Corp., που εισπράττει περίπου το 40% των πωλήσεών της από τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, αναρριχήθηκαν 1,5% στο Τόκιο Απώλειες 1,3% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. εν μέσω εικασιών ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν θα επιβιώσει στη αναμέτρηση για την αρχηγία του κόμματος από τον Ιχίρο Οζάουα, ο οποίος υπερασπίζεται την παρέμβαση για την υποχώρηση του γιέν.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στις 124,14 μονάδες στις 11:19 π.μ. στο Τόκιο με περίπου επτά μετοχές να σημειώνουν άνοδο για κάθε έξι που σημείωναν πτώση. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 7,1% από τα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός στα οποία υποχώρησε στις 25 Αυγούστου εν μέσω εικασιών ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν να εισέλθουν ξανά σε ύφεση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,2% καθώς το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 1995. Στην Αυστραλία άνοδο 0,5% σημείωσε ο S&P/ASX 200 Index. Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index ισχυροποιήθηκε 0,3%, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουέν Ζιαμπάο, δήλωσε ότι η εθνική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,1% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός μετά την ανακοίνωση της Κίνας για αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η οικονομία της Ευρώπης ενδέχεται να αναπτυχθεί σχεδόν με τον διπλάσιο ρυθμό από την προηγούμενη εκτίμηση φέτος, με πιο μετριοπαθή ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο.

Το ΑΕΠ στις 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την Κομισιόν, αυξήθηκε κατά πάσα πιθανότητα 1,7% έναντι πρόβλεψης 0,9% εξ αιτίας του εύρους της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης τον Μάϊο, σύμφωνα με χθεσινή επίσημη έκθεση της Ε.Ε.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου αναρριχήθηκε 1% φθάνοντας στα 77,19 δολ. χθες το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 11 Αυγούστου. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου και του χαλκού αναρριχήθηκε 1,8% χθες, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα