ΝΔ: Δύσπιστες οι αγορές στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 14:08

Στο επίκεντρο της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε η σημερινή πώληση εντόκων γραμματίων Δημοσίου.

«Οι επιθυμίες του κ. Πρωθυπουργού για βελτίωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς την Ελληνική Οικονομία ούτε σήμερα εισακούστηκαν από τις αγορές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το επιτόκιο της έκδοσης των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων διαμορφώθηκε στο 4,82%, όταν στις τελευταίες δημοπρασίες τέτοιας διάρκειας, πριν και μετά την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, τα επιτόκια ήταν 4,55% (13 Απριλίου) και 4,65% (13 Ιουλίου) αντίστοιχα», αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας και προσθέτει:

«Ο συντελεστής κάλυψης (ύψος προσφορών / δημοπρατούμενο ποσό) διαμορφώθηκε στο 4,54, σε σχέση με υπερκάλυψη, πριν και μετά την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης 7,67 και 3,64 αντίστοιχα».

Ο κ. Σταϊκούρας τονίζει τέλος ότι παρά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, το κόστος δανεισμού παραμένει εξαιρετικά υψηλό, καταδεικνύοντας –όπως αναφέρει- «τη δυσπιστία των αγορών στο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα