Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 05:45

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι ιαπωνικές μετοχές μετά την παρέμβαση της χώρας για να περιορίσει την άνοδο του νομίσματός της για πρώτη φορά από το 2004. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά τις υψηλότερες τιμές των μετάλλων.

Οι μετοχές της Canon Inc., της κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών που εισπράττει περίπου το 85% των πωλήσεών της εκτός Ιαπωνίας, αναρριχήθηκαν 2% στο Τόκιο μετά την επιβεβαίωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, Γιοσιχίκο Νόντα για την παρέμβαση. Ανοδο 2,2% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού της χώρας, Newcrest Mining Ltd., μετά την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στις 124,58 μονάδες στις 11:03 π.μ. στο Τόκιο. Περίπου τρεις μετοχές σημείωσαν άνοδο σε κάθε μία που σημείωσε πτώση. Ο περιφερειακός δείκτης έχει αναρριχηθεί 7,5% από τα χαμηλότερα επίπεδα μηνός στα οποία υποχώρησε στις 25 Αυγούστου εν μέσω εικασιών ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν να εισέλθουν σε δεύτερη ύφεση σε χρονικό διάστημα τριών ετών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές οι οποίες νωρίτερα σημείωναν απώλειες καθώς πτωτικά κινήθηκε το γιέν.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο έως 1% φθάνοντας στις 9.395,58 μονάδες αντιστρέφοντας απώλειες έως 1,1%. Ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,7%, με περίπου τέσσερις μετοχές να κινούνται ανοδικά σε κάθε τρεις που κινούντο πτωτικά.

Απώλειες σημείωσε το γιέν μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας στους δημοσιογράφους για την παρέμβαση στις 10:50 π.μ. στο Τόκιο. Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News μετέδωσε ότι η Ιαπωνία παρενέβη στην αγορά για την υποτίμηση του νομίσματός της.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index, υποχωρούσε 4,5 μονάδες, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 2.684,02 μονάδες στις 9:38 π.μ. τοπική ώρα. Απώλειες 0,3% σημείωσε ο δείκτης CSI 300 Index φθάνοντας στις 2.956,99 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα