Υποχωρεί το αργό

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 05:56

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την κλαδική έκθεση που έδειξε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν και μετά την ανακοίνωση της Enbridge Energy Partners LP ότι περιμένει να τελειώσει την οξυγονοκόλληση στον αγωγό της που έκλεισε την εβδομάδα που πέρασε λόγω διαρροής.

Απώλειες σημείωσαν τα συμβόλαια του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση της Αmerican Petroleum Institute (ΑΡΙ) ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν 3,33 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε. Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στην Γραμμή 6Α της Enbridge για τη συγκόλληση του αγωγού μέσω του οποίου μεταφέρονται 670.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τον Καναδά στα διϋλιστήρια των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησαν έως 60 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 76,20 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), και διαπραγματεύθηκε στα 76,46 δολ. στις 11:03 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες οι τιμές υποχώρησαν 39 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 76,80 δολάρια. Φέτος οι τιμές του έχουν υποχωρήσει 3,6%.

Η Enbridge θα θέσει ξανά σε λειτουργία την Γραμμή 6Α στα τέλη αυτής της εβδομάδας μετά την επισκευή της από διαρροή, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση ομοσπονδιακού αξιωματούχου. Ο αγωγός πετρελαίου της εταιρείας έκλεισε στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο Καναδάς είναι η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, στέλνοντας 2,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως τον Ιούνιο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν 963.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με το American Petroleum Institute.

Σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας ενδέχεται να ανακοινώσει μείωση των αποθεμάτων αργού της χώρας κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Το μπρεντ για παράδοση Οκτωβρίου, συμβόλαια που λήγουν σήμερα, υποχώρησε 5 σεντς, φθάνοντας στα 79,11 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες τα συμβόλαια του καυσίμου σημείωσαν άνοδο 13 σεντς κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 79,16 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Αυγούστου. Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκαν 5 σεντς χαμηλότερα στα 79,22 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα