Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 05:48

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές καθώς οι απώλειες μεταξύ των μεταλλουργιών επισκίασαν τις εικασίες ότι η Ιαπωνία θα λάβει περισσότερα μέτρα για να υποχωρήσει το γιέν και να τονώσει τα κέρδη από τις εξαγωγές.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, απώλεσαν 0,9% στο Σύδνεϋ μετά την υποχώρηση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Ανοδο 2% σημείωσαν στο Τόκιο οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, καθώς ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν υποσχέθηκε αποφασιστικά μέτρα για το γιέν μετά τη χθεσινή παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος. Ανοδο 1% σημείωσαν οι μετοχές της Sony Corp. που εισπράττει το 22% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική.

Τέσσερις μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε τρεις που σημείωναν κέρδη στον δείκτη MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος υποχώρησε λιγότερο του 0,1% φθάνοντας στις 123,97 μονάδες στις 10:55 π.μ. στο Τόκιο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,3% μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας Ναότο Καν στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνησή του δεν θα ανεχτεί γρήγορες κινήσεις στο γιέν.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index αναρριχήθηκε 0,4% καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Αντιθέτως στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,4%.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα