Γ. Παπανδρέου: Σε καλό δρόμο οι μεταρρυθμίσεις

«Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή»
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 11:56
UPD:12:18

Διαβεβαιώσεις ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι παράλληλα έχουν δρομολογηθεί ουσιαστικές αλλαγές, έδωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο. Υποφέρουμε, αλλά σημειώνουμε πραγματική πρόοδο, πραγματική αλλαγή», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην βελγική πρωτεύουσα για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή και η Ευρώπη θα βγει επίσης πιο δυνατή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ο ΥΠΟΙΚ

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους, επισημαίνοντας ότι μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για την ευρωζώνη.

«Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση. Θα υπάρξουν πολύ ευρύτερες συνέπειες για τη ζώνη του ευρώ αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε Παρίσι, Φρανκφούρτη και Λονδίνο με σκοπό να πείσει τους ξένους επενδυτές για την πορεία του προγράμματος εξυγίανσης.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών, κανένας επενδυτής δεν θα θέλει να επενδύσει σε άλλες περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης. «Θα είναι μια ουσιαστική διάλυση της ενότητας της ευρωζώνης», τόνισε.

Όπως παρατηρούν οι FT, τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου ενίσχυσαν σχόλια αξιωματούχων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ανώτατος αξιωματούχος του ΔΝΤ φέρεται να δήλωσε ότι «κανένας δεν θα ωφεληθεί από μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, αν και ορισμένοι επενδυτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο μπροστά της προκειμένου να πείσει τις αγορές ότι δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα