Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 05:44

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον δείκτη MSCI Asia Pacific υψηλότερα για τρίτη εβδομάδα, καθώς οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας σημείωσαν κέρδη μετά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Research In Motion Ltd. και της Oracle Corp., και την υποχώρηση του γιέν που ώθησε υψηλότερα τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών της Ιαπωνίας.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. σημείωσαν άνοδο 0,8% στη Σεούλ. Στο Τόκιο, άνοδο 1,4% σημείωσαν οι μετοχές της Honda Motor Co., η οποία πραγματοποιεί πλέον του 80% των πωλήσεών της εκτός Ιαπωνίας, καθώς το γιέν διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του ευρώ. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 0,8% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 123,85 μονάδες στις 11:08 π.μ. στο Τόκιο με τρεις μετοχές να σημειώνουν κέρδη για κάθε μία που σημείωνε απώλειες. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει αυτήν την εβδομάδα άνοδο 1,7%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,6% καθώς το γιέν διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου μετά την παρέμβαση της ιαπωνικής κυβέρνησης στην αγορά συναλλάγματος στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,5% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,3%. Στην Ταϊβάν ο Taiex ισχυροποιήθηκε 0,7%. Ανοδο 0,2% σημείωσε στην Κίνα ο Shanghai Composite Index.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε λιγότερο του 0,1% καθώς τα χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη από την FedEx Corp., την εταιρεία που μεταφέρει τα πάντα από βιομηχανικά αγαθά έως ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης και φάρμακα και θεωρείται «οικονομικός δείκτης», επισκίασαν τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας.

Η Research In Motion, η καναδέζικη εταιρεία κατασκευής του BlackBerry ανακοίνωσε το δεύτερο τρίμηνο υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα και κέρδη μετά την αύξηση της ζήτησης των τηλεφώνων μέσω των οποίων έχεις πρόσβαση σε Web Sites και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Και τα κέρδη της Oracle διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Το γιέν υποχώρησε έως τα 85,91 από 85,36 που ήταν κατά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 112,33 από 110,85.

Χθες στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου και του χαλκού σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Απριλίου. Χθες στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του χαλκού αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας καθώς η υποχώρηση του δολαρίου τόνωσε την ελκυστικότητα των μετάλλων ως εναλλακτική επένδυση. Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,4% στη Νέα Υόρκη, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα