ΕΣΕΕ: Βολές κατά της κυβέρνησης για το «έμφραγμα» στην αγορά

«Το υπ. Υποδομών τράβηξε χειρόφρενο στο διάλογο»
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 13:55

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για το «έμφραγμα» που επικρατεί στην αγορά εξαιτίας της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Β. Κορκίδης χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για τις εμπορευματικές μεταφορές που ψηφίστηκε την Πέμπτη «νομοσχέδιο αφελληνισμού των ΜμΕ μεταφορικών επιχειρήσεων και του αφανισμού των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ», τονίζοντας ότι δεν διασφαλίζει ένα ομαλό πέρασμα στην νέα εποχή των οδικών μεταφορών.

Κατηγόρησε επίσης την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ότι επεξεργάστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο αγνοώντας προκλητικά τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των Επιμελητηρίων. «Το Υπουργείο Υποδομών “τράβηξε χειρόφρενο” στο διάλογο με τους φορείς της αγοράς που πληρώνουν τις συνέπειες των διαφορών μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών φορτηγών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ΕΣΕΕ, με επιστολές της και δημόσιες παρεμβάσεις της, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στα αρμόδια Υπουργεία από τις 25/8/2010, ότι το πρόβλημα δεν είχε λυθεί και ότι σύντομα θα κληθούμε όλοι να το αντιμετωπίσουμε ξανά», υπενθυμίζει ο κ. Κορκίδης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «το καθεστώς επιστράτευσης και επίταξης δεν εμπόδισε την κλιμάκωση των μπλόκων και των κινητοποιήσεων, δημιουργώντας έμφραγμα στο εμπόριο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα