Διεκόπη το ανοδικό σερί στο Τόκιο

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2002 09:51

ΣΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την αποκόμιση των πρόσφατων κερδών προχώρησαν σήμερα οι επενδυτές στο χρηματιστήριο του Τόκιο με αποτέλεσμα οι ιαπωνικοί δείκτες να κλείσουν με αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεδριάσεις.

Ο Nikkei υποχώρησε κατά 102,45 μονάδες ή 1,35% και διαμορφώθηκε στις 8.823,99 μονάδες. Σημειώνεται ότι τα συνολικά κέρδη του παραπάνω δείκτη στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις αγγίζουν το 7%. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 864 μονάδες μειωμένος κατά 1,19%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των τραπεζών. Η μετοχή της Mizuho Holdings υποχώρησε κατά 6,87% οδηγώντας τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών σε πτώση κατά 1,21%.

Τη Δευτέρα, η Mizuho Holdings -η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, βάσει ενεργητικού- ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο, με κέρδη ύψους 39 δισ. γιεν (318 εκατ. δολάρια). Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης ενδέχεται να εμφανίσει ζημία, ενώ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προβεί στην περικοπή 6.300 θέσεων εργασίας.

Εξαίρεση αποτελεί η μετοχή της UFJ Holdings, η οποία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 4,35%. Η παραπάνω τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι στο πρώτο εξάμηνο τα ενοποιημένα κέρδη της έφθασαν τα 72,56 δισεκ. γιεν έναντι ζημίας ύψους 67,44 δισεκ. γιεν στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Παράλληλα, προέβη στην εκτίμηση ότι θα παρουσιάσει κέρδη και στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Σημειώνεται ότι οι επτά μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες αύξησαν κατά 23% τα αποθέματά τους για την αντιμετώπιση των επισφαλών δανείων, στα 3,1 τρισ. γιεν (25 δισ. δολάρια).

Τέλος, πτώση 1,29% σημείωσε η μετοχή της Nippon Telegraph and Telephone (NTT). Ο μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 500 δισ. γιεν (τέσσερα δισ. δολάρια) για την επέκταση του δικτύου της οπτικών ινών, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αντιστάθμιση της συρρίκνωσης των εσόδων από την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα