Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2002 10:27
UPD:10:30

ΣΤΑΣΗ αναμονής τηρούν οι επενδυτές στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εν όψει των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της Vivendi Universal και των στοιχείων για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo σημείωσε το Νοέμβριο πτώση για έκτο κατά σειρά μήνα. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στις 11:00 (ώρα Ελλάδος).

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.127 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,14%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.289,55 μονάδες μειωμένος κατά 0,19%, και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.299 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,01%.

Η μετοχή του γαλλο-αμερικανικού ομίλου ΜΜΕ Vivendi Universal σημειώνει υποχωρεί κατά 0,14%. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η Vivendi Universal βρίσκεται πιο κοντά στο ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για τον έλεγχο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cegetel, αφότου εξασφάλισε 1,9 δισ. ευρώ κατά τον πρώτο «γύρο» πώλησης μετοχών του τμήματος ύδρευσης, Vivendi Environnement.

H πώληση ποσοστού 20,8% της Vivendi Environnement στην κρατική EdF και ομάδα τραπεζών εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες του ομίλου ΜΜΕ για τον περιορισμό του χρέους και τη συγκέντρωση μετρητών, ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της Cegetel, για την οποία ενδιαφέρεται και η βρετανική Vodafone.

H μετοχή της τελευταίας υποχωρεί κατά 1,22%. Η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη συνήψε συμμαχία με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπολογιστών στον κόσμο η Vodafone για την παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών προσωπικού υπολογιστή και κινητής τηλεφωνίας (mobile computing) στους επιχειρηματίες-πελάτες της http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/26/262712.htm .

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της British Telecom. Ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος και η αμερικανική Microsoft προχώρησαν σε συμφωνία για την από κοινού προώθηση υψηλών ταχυτήτων πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΒΤ, η Microsoft εξασφαλίζει στην Ευρώπη τον πρώτο σημαντικό διανομέα για το MSN 8, ένα συνδρομητικό προϊόν με διευρυμένα χαρακτηριστικά web browsing. Ο αμερικανικός όμιλος λογισμικού ευελπιστεί πως με το MSN 8 θα καταφέρει να επαναφέρει στην κερδοφορία το ζημιογόνο τμήμα υπηρεσιών Διαδικτύου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα