Νέα πνοή για τις εταιρείες γεωθερμικής ενέργειας

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 17:38
UPD:17:39

Οι εταιρείες γεωθερμικής ενέργειας, οι οποίες αξιοποιούν τη θερμότητα που παράγεται στα έγκατα της Γης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν αρχίσει να προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλων παραγωγών παραδοσιακών μορφών ενέργειας, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να αντισταθμίσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το μέλλον της γεωθερμικής ενέργειας διαγράφεται λαμπρό. Πρόκειται για μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας η οποία χρειάζεται δυναμικές επενδύσεις από επενδυτές που θα πιστέψουν σε αυτό.

Η Enbridge Inc, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αγωγών του Καναδά, δήλωσε προ λίγων ημερών ότι σκοπεύει να επενδύσει 23,8 εκατ. δολάρια για την αγορά μεριδίου 20% στο έργο «Neal Hot Springs» της US Geothermal.

«Πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μεταλλεύματα: όλες αυτές οι μορφές ενέργειας στρέφονται γύρω από τη γεωθερμική. Ωστόσο, στην πλειονότητά τους στελεχώνονται σχεδόν αποκλειστικά από μηχανικούς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τίποτα για τη γεωθερμική ενέργεια», σχολιάζει ο Τζον Μακίλβιν από την Jacob Securities.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα