Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 05:58

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τα καλύτερα των προβλέψεων κέρδη της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρείας Lennar Corp., τονώνοντας την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Οι μετοχές της James Hardie Industries SE, σημείωσαν άνοδο 4,1%. Οι μετοχές της Canon Inc. η οποία εισπράττει το 80% των πωλήσεών της στο εξωτερικό, αναρριχήθηκαν 2,5%. Ανοδο 1,2% σημείωσαν οι μετοχές της Mitsubishi Corp., που εισπράττει πλέον του 40% των εσόδων της από τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,3% φθάνοντας στις 125,12 μονάδες στις 9:52 π.μ. στο Τόκιο με τρεις μετοχές να σημειώνουν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε πτώση. Ο περιφερειακός δείκτης έχει αναρριχηθεί 7,4% αυτόν τον μήνα καθώς εκθέσεις στις ΗΠΑ και την Κίνα, τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ισχυροποιηθεί.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,6% μετά από τη διακοπή των συναλλαγών χθες λόγω αργίας. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,6% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index αναρριχήθηκε 1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,5% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών μετά την ανακοίνωση της Lennar για υψηλότερα κέρδη και της International Business Machines Corp. για εξαγορά ύψους 1,7 δισ. δολαρίων.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 1,6% χθες κλείνοντας στα 74,86 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 10 Σεπτεμβρίου. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου σημείωσε άνοδο σχεδόν 0,1% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα