Υποχωρεί το αργό

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 06:19

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση του δείκτη εμπιστοσύνης μεταξύ των κατασκευαστών κτιρίων στις ΗΠΑ, ο οποίος απροσδόκητα διατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον του έτους, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη στη ζήτηση των καυσίμων ενδέχεται να κλονιστεί.

Το καύσιμα απώλεσε μέρος της χθεσινής ανόδου του 1,6% μετά την ανακοίνωση του δείκτη εμπιστοσύνης της National Association of Home Builders/Wells Fargo, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος στο 13, στα ίδια επίπεδα με τον Αύγουστο και τα χαμηλότερα από τον Μάρτιο του 2009.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε έως 63 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 74,23 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), και διαπραγματεύθηκε στα 74,27 δολ. στις 10:01 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες σημείωσε άνοδο 1,20 δολ. φθάνοντας στα 74,86 δολ. το βαρέλι, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 10 Σεπτεμβρίου. Φέτος οι τιμές του καυσίμου έχουν υποχωρήσει 6,4%.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η ανεργία στις ΗΠΑ ενδέχεται να διατηρηθεί πάνω από τα επίπεδα προ της ύφεσης τουλάχιστον έως το 2013 καθώς η οικονομική ανάκαμψη αναχαιτίζεται από τους Αμερικανούς που πληρώνουν το χρέος και τη μείωση της καθαρής αξίας των εισοδημάτων των νοικοκυριών.

Χθες ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την ισχυροποίηση του Standard & Poor’s 500 Index στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη της Lennar Corp., της τέταρτης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας των ΗΠΑ, αλλά και την ανακοίνωση της ΙΒΜ Corp. για συμφωνία εξαγοράς της Netezza Corp. Η μακροβιότερη ύφεση των ΗΠΑ μετά τη Μεγάλη Υφεση έληξε τον Ιούνιο του 2009 και είχε διάρκεια 18 μήνες, σύμφωνα με το National Bureau of Economic Research.

Το μπρεντ για παράδοση Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 79,20 δολ. το βαρέλι, 12 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες σημείωσε άνοδο 1,11 δολ., ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 79,32 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα