ΝΔ: Ομολογία αποτυχίας η ρύθμιση για την περαίωση

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 13:39

«Διαιώνιση μιας αδικίας και ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας» στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, και ουσιαστικά σε φορολογική αμνηστία, στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία» επισημαίνει ο βουλευτής Φθιώτιδας, ενώ αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει αυτή την επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την Τρόικα για να πετύχει ισόποση, τουλάχιστον, της περαίωσης μείωση των φόρων που προκύπτουν για τον ελληνικό λαό από τα νέα εισπρακτικά μέτρα για το 2011.

Τα μέτρα αυτά, διευκρινίζει ο κ. Σταϊκούρας είναι η μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό στον υψηλό φορολογικό συντελεστή, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων, μέτρα που –όπως αναφέρει- «θα επιτείνουν την ύφεση, διογκώνοντας το κυκλικό έλλειμμα και αφαιρώντας αναγκαία ζήτηση από την αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα