Ένσταση ΠΟΜΙΔΑ για την εξαίρεση των ιδιοκτητών ακινήτων από την περαίωση

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 14:12

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) προκάλεσε η εξαίρεση των ιδιοκτητών ακινήτων από τη ρύθμιση για την περαίωση.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράζει την έκπληξή της για τον αποκλεισμό των ιδιοκτητών ακινήτων από την αυτόματη περαίωση και από το σχετικό προσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

«Από όλη τη χώρα δεχθήκαμε χθες και σήμερα πρωί διαμαρτυρίες εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών ότι θα εξαιρεθούν από την περαίωση διότι αυτοί ή οι σύζυγοί τους είναι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

«Αναρωτιόμαστε πώς μπορεί ποτέ να αποτελέσει λόγο μιας επιλεκτικά δυσμενέστατης φορολογικής μεταχείρισης ενός μεγάλου αριθμού φορολογουμένων σε όλη τη χώρα, η ιδιότητα του ιδιοκτήτη και μιας μικρής ακόμη κατ΄ουσίαν, ακίνητης περιουσίας, είτε στους ίδιους τους φορολογουμένους, είτε στους/στις συζύγους τους», σημειώνουν, ζητώντας τέλος να απαλειφθεί άμεσα η σχετική, απαράδεκτη –όπως τη χαρακτηρίζουν-, εξαίρεση από την επερχόμενη ρύθμιση της περαίωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα