Στα υψηλότερα 30 μηνών το ασήμι

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 06:16

Στα υψηλότερα επίπεδα 30 μηνών αναρριχήθηκε το ασήμι καθώς το δολάριο υποχώρησε εν μέσω προοπτικής για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για να διαφυλάξει την οικονομική ανάκαμψη. Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ διαπραγματεύθηκε ο χρυσός.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,3% φθάνοντας στα 21,2225 δολ. η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008, πριν διαπραγματευθεί στα 21,1963 δολ. στις 10:01 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Ο χρυσός σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.293,05 δολ. η ουγγιά μετά την χθεσινή του άνοδο στα επίπεδα ρεκόρ των 1.296,30 δολ. η ουγγιά.

Μία ουγγιά χρυσού αγόραζε έως 60,88 ουγγιές ασήμι σήμερα, τη χαμηλότερη ποσότητα από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς. Το ασήμι είχε καλύτερες από το κίτρινο μέταλλο τον μήνα που πέρασε, σημειώνοντας άνοδο 18% έναντι ανόδου 5,5% του χρυσού εν μέσω της ζήτησης των επενδυτών για ασφάλεια και για πρώτες ύλες.

Πτωτικά για τέταρτη ημέρα κινήθηκε το δολάριο έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων, πριν από την έκθεση για τις πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ, οι οποίες προβλέπεται ότι υποχώρησαν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 10 ετών, στηρίζοντας την πιθανότητα διατήρησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve σε χαμηλά επίπεδα. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια στα επίπεδα από μηδέν έως 0,25% και επένδυσε σε τίτλους εξασφαλισμένους με υποθήκη και ομόλογα για να τονώσει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στις 21 Σεπτεμβρίου η Fed ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την οικονομική προοπτική και πως έχει προετοιμαστεί να λάβει περισσότερα μέτρα βοηθείας εάν χρειαστεί για στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και να επιστρέψει τον πληθωρισμό στα επιθυμητά επίπεδα.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.637 δολ. η ουγγιά μετά την άνοδό της στα 1.640,25 δολ. η ουγγιά χθες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Μαΐου. Ανοδο 0,3% σημείωσε το παλλάδιο φθάνοντας στα 548 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα