Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Στιβ Τζομπς: 1-0

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 15:52
UPD:15:55
REUTERS/SEBASTIEN NOGIER

Μόλις στα 26 του χρόνια, ο εμπνευστής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook κατάφερε να ξεπεράσει σε πλούτο τον άνθρωπο που θεωρείται συνώνυμος με το «θαύμα Apple» – τον Στιβ Τζομπς.

Φέτος, στο πέμπτο έτος λειτουργίας του Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προσέθεσε στην περιουσία του 4,9 δισ. δολάρια και αναρριχήθηκε στην 35η θέση της κατάταξης του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς.

Η εντυπωσιακή αύξηση της καθαρής θέσης του ιδρυτή του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου οφείλεται στις πρόσφατες επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στο Facebook, οι οποίες έδωσαν ώθηση 23 δισ. δολαρίων στην αποτίμηση της εταιρείας –τριπλασιάζοντας την αξία της μέσα στο 2009.

Ο Στιβ Τζομπς, διευθύνων σύμβουλος της Apple, έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία καθαρής αξίας 6,1 δισ. δολαρίων –αυξημένη κατά 1 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το 2009– και κατατάσσεται στην 42η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Την πρώτη θέση της κατάταξης του Forbes που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα κατέχει και πάλι ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, με περιουσία που αγγίζει τα 54 δισ. δολάρια. Τη δεύτερη θέση του βάθρου καταλαμβάνει ένας από τους πιο επιτυχημένους παγκόσμιους επενδυτές, ο Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία 45 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τέσσερις θέσεις στην πρώτη δεκάδα των Αμερικανών κροίσων κατέχουν μέλη της οικογένειας Γουάλτον, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της παγκόσμιας αλυσίδας λιανικής Walt-Mart. Ο επιτυχημένος επενδυτής Τζορτζ Σόρος απαντάται στην 14η θέση της λίστας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα