Βρετανία: Κίνδυνος μαζικής φυγής ταλέντων λόγω περικοπών

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 16:13

Τον κίνδυνο να «στερέψει» η Βρετανία από λαμπρά μυαλά μετά τις περικοπές που έχει σκέφτεται να δρομολογήσει η βρετανική κυβέρνηση στον τομέα της έρευνας, επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιστημών και Τεχνολογίας της Βουλής των Λόρδων.

Το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών/Φιλελευθέρων στη Βρετανία εξετάζει μέτρα για την περικοπή του 25% των δαπανών σε πολλά υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες ης χώρας σε μια προσπάθεια ταχείας δημόσιας εξυγίανσης.

Σύμφωνα με τον Λόρδο Κρεμπς, οι επικεφαλής έξι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη χώρα έχουν αναφέρει ότι ήδη κορυφαίοι ερευνητές σκέφτονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εν όψει των δραστικών περικοπών.

«Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι ακόμη και στο άκουσμα των ενδεχόμενων περικοπών, τα μεγαλύτερα ταλέντα εγκαταλείπουν τη χώρα κατευθυνόμενα προς τις ΗΠΑ ή νέα ταλέντα αποθαρρύνονται να έλθουν στη Βρετανία», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο Λόρδος Κερμπς.

Όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την επιστημονική έρευνα, η οποία συνεισφέρει πολύπλευρα στην οικονομία της χώρας.

Ήδη, τέσσερις κορυφαίοι ερευνητές έχουν αποχωρήσει από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Εδιμβούργου για να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δύο υποψήφιοι ερευνητές έχουν αποσύρει τις αιτήσεις τους για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, σύμφωνα με τους Times.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα