Τρ. Κύπρου: «Ισχυρή ανθεκτικότητα απέναντι στην κρίση»

Δηλώσεις του CEO Αν. Ηλιάδη
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 16:32

Την ισχυρή θέση στην οποία βρίσκεται η Τράπεζα Κύπρου για συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές.

Όπως τόνισε ο κ. Ηλιάδης, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζει ισχυρή ανθεκτικότητα απέναντι στην κρίση, υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και ισχυρή ρευστότητα για το νέο εποπτικό περιβάλλον.

Το επιχειρηματικό μοντέλο που έχει υιοθετήσει η τράπεζα, επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης, την βοηθάει να αντεπεξέλθει στην κρίση, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την ανάπτυξή της, με αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων, διατηρώντας ισχυρή ρευστότητα και υψηλή κεφαλαιακή θέση και πετυχαίνοντας αυξημένη κερδοφορία και υψηλή αποδοτικότητα κεφαλαίων.

Ο CEO της κυπριακής τράπεζας αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία της σε αγορές του εξωτερικού με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, τονίζοντας πως η Τράπεζα Κύπρου είναι έτοιμη να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην αυξημένη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του Συγκροτήματος, στην ισχυρή ρευστότητα και στην ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια με διατήρηση μερισματικής πολιτικής, παράγοντες που, όπως είπε, έχουν επιτευχθεί χωρίς τη λήψη κρατικής βοήθειας.

Με βάση τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος στο πρώτο εξάμηνο, η Τράπεζα Κύπρου καταγράφει συνεχιζόμενη επέκταση δραστηριοτήτων με αύξηση δανείων κατά 10% στην Κύπρο σε ετήσια βάση, κατά 5% στην Ελλάδα και κατά 64% στη Ρωσία, στοχεύοντας στην παράλληλη ανάπτυξη μεγεθών με τη δανειακή επέκταση να χρηματοδοτείται πλήρως από την αύξηση των καταθέσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας τόνισε επίσης ότι το δανειακό χαρτοφυλάκιο του Συγκροτήματος είναι ανθεκτικό, παρουσιάζοντας ικανοποιητικό ποσοστό κάλυψης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα