Γαλλία: Αισιόδοξη η Κρ. Λαγκάρντ για τη μείωση της ανεργίας

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010 17:45

Την ελπίδα ότι το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία, που έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας, θα μπορέσει να μειωθεί στο 9% μέχρι τη λήξη της θητείας του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, εξέφρασε η Γαλλίδα υπουργός Κριστίν Λαγκάρντ.

«Σήμερα είμαστε στο 9,3% και θα πρέπει να συνεχίσουμε για να βελτιώσουμε αυτό το ποσοστό. Εάν κατορθώσουμε να το κατεβάσουμε στο 9 και εν συνεχεία σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο θα ήταν υπέροχο», τόνισε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Απέφυγε ωστόσο να κάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη για τη μείωση της ανεργίας, επιμένοντας πως προτεραιότητα είναι να βελτιωθούν οι δυνατότητες απασχόλησης των νέων «μέσω της εναλλαγής και της επαγγελματικής κατάρτισης».

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται σε μεγαλύτερες ηλικίες, η υπουργός εκτίμησε πως η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας και η αύξηση του ορίου σύνταξης θα βελτίωνε τα επίπεδα απασχόλησής τους.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία μετρήθηκε για το δεύτερο τρίμηνο στο 9,3% στην μητροπολιτική χώρα και στο 9,7% στις υπερπόντιες κτήσεις, αριθμοί που δείχνουν μείωση κατά 0,2% από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τις στατιστικές υπηρεσίες.

Ο αριθμός των αιτούμενων εργασία αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 15.900 αιτήσεις και έφθασε σε απόλυτους αριθμούς τα 2, 693 εκατ., έπειτα από μία μείωση των ανέργων τον Ιούλιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα