Μικρή άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2002 09:50
UPD:09:54

ΑΝΟΔΟ σημείωσαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο παρά τη σημαντική υποχώρηση των μετοχικών τιμών στη Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/27/263042.htm .

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον κλάδο των τραπεζών, ο οποίος χθες δέχθηκε έντονες πιέσεις, ενώ απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ο Nikkei διαμορφώθηκε στις 8.875,88 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,59%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε ανάμεσα στις 8.761,17 και τις 8.927,04 μονάδες. Ανάλογη άνοδο σημείωσε και ο δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 869,26 μονάδες αυξημένος κατά 0,61%.

Η μετοχή της Mizuho Holdings, της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο βάσει ενεργητικού, ενισχύθηκε κατά 7,38% υπερκαλύπτοντας τις χθεσινές της απώλειες. Ο τίτλος της UFJ Holdings έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,33%.

Τη Δευτέρα, η Mizuho Holdings ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο, με κέρδη ύψους 39 δισ. γιεν (318 εκατ. δολάρια). Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης ενδέχεται να εμφανίσει ζημία, ενώ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προβεί στην περικοπή 6.300 θέσεων εργασίας.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές εταιρειών από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου παρά την ανακοίνωση ότι οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 2,8% σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω πωλήσεις σημείωσαν πτώση για 19ο συνεχόμενο μήνα. Οι μετοχές των εταιρειών Seven-Eleven και Aeοn ενισχύθηκαν κατά 3,8% και 4,23% αντιστοίχως.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιρειών που βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά στον απόηχο της είδησης ότι το Νοέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board σημείωσε άνοδο μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχική τιμή της Sony υποχώρησε κατά 0,74%.

Η παραπάνω εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία εργοστασίου της στην Ινδονησία, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναδιάρθρωσης των μεταποιητικών της δραστηριοτήτων, καθώς ανταγωνίζεται εταιρείες χαμηλού κόστους. Το εργοστάσιο κατασκεύαζε στερεοφωνικά συστήματα και το κλείσιμό συνεπάγεται την απώλεια 1.000 θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα