Έκκληση εξαγωγέων για εξομάλυνση των μεταφορών

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 13:04

Την έντονη διαμαρτυρία του για την συνέχιση των προβλημάτων στις εθνικές και διεθνείς μεταφορές, λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, προειδοποιώντας για δραματικές επιπτώσεις στην εξαγωγική δραστηριότητα.

Η διοίκηση του συνδέσμου επισημαίνει ότι η πλειονότητα των εξαγωγικών βιομηχανιών σήμερα δεν διαθέτουν τις πρώτες ύλες για την ομαλή λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την αναστολή της. Τονίζει ακόμη ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί καθιστά ασυνεπείς τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις προς τους αγοραστές ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να έχουν οι ίδιες την ευθύνη.

«Πολιτεία και μεταφορείς θα πρέπει να συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης τους καθώς και τις δραματικές συνέπειες της απραξίας αυτής όσον αφορά στο δείκτη ανεργίας και τη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων στην εξαγωγική βιομηχανία» αναφέρουν οι εξαγωγείς.

Απευθύνουν επίσης έκκληση προς τους μεταφορείς να επιστρέψουν άμεσα στο μεταφορικό τους έργο, ώστε να αρθεί, όπως επισημαίνει, «η ομηρία των άλλων κλάδων της ελληνικής οικονομίας», αλλά και προς την Πολιτεία ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην τροφοδοσία της αγοράς.

«Κάθε άλλη αποκλίνουσα συμπεριφορά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική εξαθλίωση των επιχειρήσεων, πλήττοντας την απασχόληση και την ήδη κλονισμένη αξιοπιστία της χώρας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα