Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2002 10:19

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη μετά τη σημαντική χθεσινή υποχώρηση της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/27/263042.htm .

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.063 μονάδες μειωμένος κατά 0,18%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.188 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,85% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.172 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 0,60%.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τραπεζών μετά την προειδοποίηση της βρετανικής Abbey National ότι στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης ενδέχεται να εμφανίσει ζημίες. Η μετοχική της τιμή υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 2,97%.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές εταιρειών από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Οι γαλλικές Alcatel και France Telecom υποχωρούν κατά 3% και 2,37% αντιστοίχως.

Ανάλογη πτώση σημειώνει και η μετοχή του γαλλικού ομίλου ηλεκτρικών συσκευών Schneider Electric. Η διοίκηση της εταιρείας άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστηρίου της χώρας, η οποία εμποδίζει τις προσπάθειες της Schneider για τη διάσωση της συμφωνίας εξαγοράς της αντιπάλου εταιρείας, Legrand. Με βάση την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου, η Schneider δεν έχει το δικαίωμα πώλησης ενεργητικού της Legrand, ώστε να εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, διότι δεν έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση της Legrand. Γαλλικό Εφετείο συμφώνησε να εξετάσει στις 27 Νοεμβρίου το αίτημα της Schneider.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή του ομίλου ΜΜΕ Vivendi Universal παρά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι τα λειτουργικά του κέρδη ανήλθαν σε 1,205 δισ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, αυξημένο κατά 25% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι καθαρές ζημίες του ομίλου ανήλθαν σε 1,234 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα