Abbey National Plc : Ζημίες την τρέχουσα χρήση

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2002 10:33

Zημίες ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει κατά την τρέχουσα χρήση η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα υποθηκών της Μ. Βρετανίας, Abbey National Plc, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει και στη μείωση του μερίσματος που θα διανείμει.

Η τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο θα προβεί στην απαξίωση περίπου 500 εκατ. λιρών Αγγλίας (776 εκατ. δολ.) για την αξία των επενδύσεων στο τμήμα ασφαλίσεων της Scottish Mutual, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο και θα κρατήσει κεφάλαια για τις ζημίες επενδύσεων σε ομόλογα και δανείων που χορήγησε σε εταιρείες.

Οι μετοχές της Abbey National είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες από οποιασδήποτε άλλης τράπεζας στη Μ. Βρετανία φέτος, καθώς αυτή ζημιώθηκε από τίτλους που κατείχε σε εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της Enron Corp., αλλά και λόγω της πορείας των χρηματιστηρίων.

Η τράπεζα απέλυσε τον Chief Executive Officer (CEO) Ian Harley τον Ιούλιο και τον περασμένο μήνα τον αντικατέστησε με τον Lugman Arnold, τον πρώην πρόεδρο της UBS AG.

Η Αbbey National αύξησε το μέρισμα του πρώτου εξαμήνου στις 17,65 πένες από 16,8 πένες. Το 2001 το αύξησε κατά 10% στις 50 πένες. Οι μετοχές της τράπεζας έχασαν φέτος συνολικά ποσοστό 35% έναντι πτώσης 14% στον δείκτη FTSE 350 Banks.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα