Wal-Mart: Προσφορά 4,26 δισ. δολ. για την Massmart

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 14:06

Η Wal-Mart επιταχύνει τις προσπάθειες επέκτασής της στο εξωτερικό προκειμένου να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξής της στις ΗΠΑ.

Προσφορά ύψους περίπου 4,26 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Massmart Holdings υπέβαλε η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στον κόσμο Wal-Mart Stores, φιλοδοξώντας να εισέλθει στην αφρικανική αγορά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Massmart, Γκραντ Πάτινσον, η προσφορά της Wal-Mart ύψους 148 ραντ (21,13 δολάρια) ανά μετοχή αποτιμά την αξία της νοτιοαφρικανικής εταιρείας σε περίπου 32 δισ. ραντ, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης.

Το ποσό είναι 9,8% υψηλότερο από την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Massmart στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Wal-Mart επιταχύνει τις προσπάθειες επέκτασής της στο εξωτερικό προκειμένου να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξής της στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, η Νότια Αφρική, η μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου, αποτελεί μια πλατφόρμα επέκτασης στο νότιο τμήμα της Αφρικής.

Η Massmart λειτουργεί 290 καταστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στη Νότια Αφρική. Επίσης, δραστηριοποιείται στην Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, την Τανζανία, τη Νιγηρία και την Γκάνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα