ΝΔ: Προϋπόθεση για στήριξη της περαίωσης η μη επιβολή νέων μέτρων

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 14:45

Την αναστολή εφαρμογής νέων εισπρακτικών μέτρων το 2011 ζητεί από την κυβέρνηση η ΝΔ, προκειμένου να στηρίξει με την ψήφο της στη Βουλή το μέτρο της περαίωσης.

«Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει μία και μοναδική περίπτωση να στηρίξει με την ψήφο της αυτό το άδικο μέτρο, που είναι η περαίωση στη Βουλή: Εάν και εφόσον μπορέσουμε, με τον τρόπο αυτό, να εξουδετερώσουμε μία μεγαλύτερη αδικία. Και αυτή η αδικία είναι η επιβολή των νέων εισπρακτικών μέτρων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητά από την κυβέρνηση «να διαπραγματευτεί με την Τρόικα και να πετύχει ισόποση, με τα ποσά που θα εισπράξει από την περαίωση, μείωση των φορολογικών βαρών, που είναι έτοιμη να επιβάλει στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την καινούρια χρονιά».

«Πιο απλά», εξηγεί, «ζητάμε από την κυβέρνηση να μην επιβάλει τα νέα εισπρακτικά μέτρα, με αύξηση αντικειμενικών αξιών, με μετάταξη προϊόντων από ΦΠΑ 11% στο 23% και με επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις».

«Δεν είναι σε θέση, ούτε το νοικοκυριό, ούτε η μικρομεσαία επιχείρηση να δεχθούν άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Βρίσκονται σε απόγνωση. Βρίσκονται σε απελπισία», συμπληρώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παραδέχεται πάντως πως «το μέτρο της περαίωσης είναι άδικο, γιατί προσβάλλει και αδικεί βάναυσα τον πολίτη εκείνο, που είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα