Λ. Κατσέλη: Έμφαση στην ανασυγκρότηση της Επιθεώρησης Εργασίας

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 17:32
UPD:17:34

Στη σημασία που αποδίδει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στην οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση της Επιθεώρησης Εργασίας, επικεντρώθηκε η υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕΕ).

Η υπουργός Εργασίας τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης και αξιοποίησης του ενημερωτικού, ελεγκτικού και συμφιλιωτικού χαρακτήρα του ΣΕΠΕ, αναδεικνύοντας τον καίριο ρόλο που καλείται να επιτελέσει στην παρούσα οικονομική κρίση. Όπως ανέφερε εξάλλου, η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας δεν είναι στόχος που συγκρούεται με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Προανήγγειλε ακόμη την εφαρμογή έξυπνων ρυθμίσεων, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό του έργου της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ όσον αφορά στη θωράκιση και το αδιάβλητο του ελεγκτικού έργου επισήμαινε τη σπουδαιότητα της καθιέρωσης αντικειμενικής διαδικασίας επιβολής προστίμων, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Όπως εξήγησε τέλος η κ. Κατσέλη, η περαιτέρω ενίσχυση του Σώματος θα προκύψει από την άμεση αξιοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων της ψηφιακής σύγκλισης μέσω της διοικητικής μεταρρύθμισης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα