«Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος»

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 21:09
UPD:21:21
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, διεμήνυσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας που λαμβάνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους απλούς πολίτες της χώρας μας που πλήττονται από τις σκληρές, άδικες και υφεσιακές πολιτικές του Μνημονίου των δανειστών να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων».

Στο συλλαλητήριο έλαβε το λόγο ο Γ. Γιωργακόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, ο οποίος εναντιώθηκε στην «εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης και τα αντιλαϊκά μέτρα που αυτή επιφέρει».

Ο Αλ. Κομίνης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ, τόνισε πως «όπλο μας είναι η συναδελφική αλληλεγγύη και η πίστη μας στην ανατροπή του Μνημονίου».

Ο Θ. Κοτσιφάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη. Στηρίζουμε τους αγώνες τους και θέλουμε να δείξουμε πως το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος».

Στο συλλαλητήριο παρέστη και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος και δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα πως η πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχιας μπορεί να ανατραπεί αν όλοι οι λαοί ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Συλλαλητήριο διοργάνωσε και στη Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).

Το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, Λάζαρος Γιουρτσίδης, σημείωσε, μιλώντας στο συλλαλητήριο, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης ανατροπή εργατικών δικαιωμάτων και πρόσθεσε ότι τα μέτρα λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικα, αλλά και μη βιώσιμα δημοσιονομικά.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΔΟΘ, Απόστολος Παζάρας υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν ενωμένοι να διεκδικούν και ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτωβρίου θα αποτελέσει την απάντηση σε αυτούς που ψάχνουν συνενόχους για την κρίση.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, την οποία κάλεσε Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καταγγέλλοντας την αντίθετη απόφαση του ΕΚΘ. Η πορεία που είχε το χαρακτήρα διαμαρτυρίας κατά τον απολύσεων στον εκδοτικό οίκο «Ελληνικά Γράμματα», διήλθε από τα γραφεία του ΔΟΛ στην οδό Ίωνος Δραγούμη και κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα