Δ. Κουσελάς: Aπό καλύτερη βάση o προϋπολογισμός του 2011

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 21:33
UPD:21:34

«Αναμφισβήτητα ο προϋπολογισμός του 2011 είναι προϋπολογισμός μιας επώδυνης προσαρμογής αλλά ξεκινάει από μια καλύτερη βάση», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα πέρα από αυτά που προβλέπονται στο Μνημόνιο. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε καινούρια μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την περαίωση και τις επικρίσεις που διατυπώνονται περί επιβράβευσης των φοροφυγάδων, υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη επιβράβευση της φοροδιαφυγής είναι η διαιώνιση της σημερινής κατάστασης και τόνισε ότι «δεν επιβραβεύουμε κανέναν».

«Θέλουμε να κλείσουμε αυτή τη φούσκα που έρχεται από το χθες. Τραβάμε μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν», επεσήμανε και πρόσθεσε: «δεν υποστέλλουμε τη σημαία της φορολογικής δικαιοσύνης δημιουργούμε όρους και προϋποθέσεις».

Επανέλαβε ακόμη ότι δεν θα γίνει μαζική μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ καθώς και ότι το οικονομικό επιτελείο μελετά μια σειρά από άλλα σενάρια.

Σε ό,τι αφορά τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, ανέφερε ότι εντός του Οκτωβρίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών αυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα