Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 05:56

Μεικτή πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές μετοχές, διατηρώντας ωστόσο τον MSCI Asia Pacific Index σε πορεία για πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς οι υψηλότερες τιμές αργού πετρελαίου ώθησαν υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 1,5% και οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. κέρδισαν 0,9% στο Σύδνεϋ. Απώλειες 1,3% σημείωσαν στο Τόκιο οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc.

O MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 126,51 μονάδες στις 9:35 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τις ίδιες μετοχές να σημειώνουν άνοδο όσο και πτώση. Τον Σεπτέμβριο ο περιφερειακός δείκτης ισχυροποιήθηκε 8,4%, σημειώνοντας της μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο του 2009. Η άνοδος του 12% που σημείωσε ο δείκτης το τρίμηνο που έληξε χθες ήταν η μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδος από το προηγούμενο έτος.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε σήμερα άνοδο 0,7% ενώ ο Topix σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση. Στην Αυστραλία άνοδο 0,5% σημείωσε ο S&P/ASX 200 Index. Στη Νότια Κορέα άνοδο επίσης 0,5% σημείωσε ο δείκτης Kospi. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα λόγω αργίας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,3%, περιορίζοντας τα μεγαλύτερα κέρδη Σεπτεμβρίου από το 1939, καθώς οι επενδυτές πούλησαν κάποιες μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις εν μέσω εικασιών ότι η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων θα μειώσουν την ανάγκη στήριξης από τη Federal Reserve.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,7% στη Νέο Υόρκη κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων και στα 79,97 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα