Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 05:36

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, μετά την άνοδο των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της πρώτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 1,4% στο Σύδνεϋ εν μέσω εικασιών ότι η ζήτηση των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής θα αυξηθεί μετά την άνοδο των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ. Ανοδο 2,6% σημείωσαν στη Σεούλ οι μετοχές της Hyundai Motor Co., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας μετά την αύξηση των πωλήσεών της σε επίπεδα ρεκόρ τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Honda Motor Co., που πραγματοποιεί το 46% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική, αναρριχήθηκαν 1,3%.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 127,64 μονάδες στις 10:53 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου τις διπλάσιες μετοχές που σημείωναν άνοδο να σημειώνουν και πτώση. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,1%. Στην Αυστραλία άνοδο 1% σημείωσε ο δείκτης S&P/ASX 200 Index και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,75.

Ανοδικά ενδέχεται να κινηθούν οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της Κίνας ότι η χώρα θα σταθεροποιήσει την οικονομία της με την αύξηση της εσωτερικής ζήτησης. Κλειστή ήταν η αγορά στο Χονγκ Κονγκ την 1η Οκτωβρίου λόγω αργίας. Κλειστές θα είναι αυτήν την εβδομάδα οι κινεζικές αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα