Στα υψηλότερα οκτώ εβδομάδων το αργό

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 05:47

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο μετά τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και την Κίνα που τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η ζήτηση αυξάνεται στις δύο μεγαλύτερες χώρες κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 2% την 1η Οκτωβρίου, μετά τη μεγαλύτερη αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ περισσότερο από τις προβλέψεις τον Αύγουστο καθώς αυξήθηκαν τα εισοδήματα, έδειξε έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι τιμές καθώς στην Κίνα ο δείκτης PMI στην Κίνα αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Τα συμβόλαια του αργού για τον Νοέμβριο διαπραγματεύθηκαν στα 81,57 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στη 1 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ μετά την άνοδό του στα 81,87 δολ. το βαρέλι. Την 1η Οκτωβρίου το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,61 δολ., κλείνοντας στα 81,58 δολ., στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Αυγούστου, κλείνοντας την εβδομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο.

Οι αγορές των καταναλωτών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για δεύτερο μήνα, ποσοστό 0,4%. Τα εισοδήματα σημείωσαν αύξηση 0,5%, τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα στο έτος.

Στην Κίνα ο δείκτης PMI αναρριχήθηκε στο 53,8 από το 51,7 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η χώρα την 1η Οκτωβρίου. Ο δείκτης πάνω από το 50 καταδεικνύει ανάπτυξη.

Το μπρεντ για παράδοση Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 83,79 δολ. το βαρέλι, 4 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Την 1η Οκτωβρίου το μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,44 δολ., ποσοστό 1,8%, κλείνοντας στα 83,75 δολ. το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα