Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 06:03

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας χαμηλότερα τον δείκτη MSCI Asia Pacific Index για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, εν μέσω εικασιών ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα αυξήσει σήμερα τα επιτόκια δανεισμού και μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τους αναλυτές.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν 1,4% στο Σύδνεϋ καθώς πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων. Απώλειες 0,9% σημείωσαν οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia, της μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας. Οι μετοχές της James Hardie Industries SE, βυθίστηκαν 2,5% στο Σύδνεϋ και της Honda Motor Co., της αυτοκινητοβιομηχανίας που εισπράττει περίπου το 85% των εσόδων της στο εξωτερικό, σημείωσαν απώλειες 1,8% στο Τόκιο.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στις 126,66 μονάδες στις 11:08 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τις ίδιες μετοχές που σημείωναν απώλειες να σημειώνουν και κέρδη. Φέτος ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 15% από τα χαμηλότερα έτους στα οποία υποχώρησε στις 25 Μαΐου εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ σταθεροποιείται και θα στηρίξει την παγκόσμια ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,3%, πριν από την σημερινή ανακοίνωση της Bank of Japan για τις πρόσφατες πολιτικές της.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,8% πριν από τη σημερινή απόφαση της Reserve Bank of Australia για τα επιτόκια. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index υποχώρησε 0,5% καθώς ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη χώρα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2009 ανακοίνωσε το New Zealand Institute of Economic Research.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,8% μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Microsoft Corp., J.C. Penney Co. και Macy’s Inc. από την Goldman Sachs Group Inc. Η Deutsche Bank AG έθεσε τις μετοχές της Alcoa Inc. στο «sell», πριν η μεγαλύτερη εταιρεία αλουμινίου των ΗΠΑ εισέλθει στο τρίτο τρίμηνο κερδών στις 7 Οκτωβρίου.

Από την άλλη πλευρά οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ μειώθηκαν 0,5% τον Αύγουστο μετά από άνοδο 0,5% τον Ιούλιο – αναθεωρημένα στοιχεία – ανακοίνωσε χθες στην Ουάσινγκτον το υπουργείο Εμπορίου. Οι παραγγελίες για μια στρατιωτικό υλικό – εξαιρουμένων των αεροσκαφών – αυξήθηκαν 5,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο.

Στη Σεούλ, απώλειες 0,8% σημείωσαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τηλεοράσεων στον κόσμο, φθάνοντας στα 774.000 ουόν και της Honda, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, υποχώρησαν 1,8% φθάνοντας στα 2.951 γιέν. Επίσης στο Τόκιο, απώλειες 0,4% σημείωσαν οι μετοχές της Fast Retailing Co., της μεγαλύτερης εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας ενδυμάτων μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας της Uniglo ότι πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση πωλήσεων σε χρονικό διάστημα πλέον των επτά ετών.

Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησαν 0,7% χθες στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες για τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τις 10 Σεπτεμβρίου. Το πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε 0,1% κλείνοντας στα 81,47 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα