Στα υψηλότερα οκτώ εβδομάδων το αργό

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 06:33

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη μετά την πτώση των μετοχών και την αύξηση των παραγγελιών κεφαλαιουχικών αγαθών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα συμβόλαια του αργού μετά την πτώση των μετοχών για τρίτη φορά σε τέσσερις μέρες και την ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, περιορίζοντας την ανάγκη των επενδυτών για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η οι παραγγελίες μη στρατιωτικών αγαθών – εξαιρουμένων των αεροσκαφών – αναρριχήθηκαν 5,1%. Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας ενδέχεται να δείξει κατά πάσα πιθανότητα αύξηση των προμηθειών αργού την εβδομάδα που πέρασε.

Το αργό για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 81,38 δολ. το βαρέλι, 9 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 12:23 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες το αργό υποχώρησε 11 σεντς φθάνοντας στα 81,47 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο την 1η Οκτωβρίου έκλεισε στα 81,58 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Αυγούστου. Φέτος οι τιμές του είναι 2,5% υψηλότερες.

Xθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,8% φθάνοντας στις 1.137,03 μονάδες στις 4 μ.μ. στη Νέα Υόρκη, και ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στις 10.751,27 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο από τα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών έναντι του ευρώ εν μέσω ανησυχιών ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες μειώνουν τα κεφάλαιά τους καθιστώντας τα περιουσιακά στοιχεία της περιφέρειας λιγότερα ελκυστικά. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3669 ανά ευρώ μετά τη χθεσινή το υ άνοδο κατά 0,8%.

Το μπρεντ για παράδοση Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 83,14 δολ. το βαρέλι, 14 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες, υποχώρησε 47 σεντς, ποσοστό 0,6%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 83,28 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα