Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Αυστραλία

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 09:52
UPD:10:00

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκιά της η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, για πέμπτο συνεχή μήνα, πυροδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση του εθνικού νομίσματος σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο διοικητής της Reserve Bank of Australia, Γκλεν Στίβενς, αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 4,5%, όπως είχαν προβλέψει μόλις έξι από τους 25 οικονομολόγους που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Ο Στίβενς διευκρίνισε πάντως ότι «κάποια στιγμή» θα χρειαστεί να αυξηθεί το κόστος δανεισμού.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι τα νοικοκυριά της χώρας, οι δαπάνες των οποίων αναλογούν σε περισσότερο από το ήμισυ της ανάπτυξης, ξοδεύουν λιγότερα χρήματα μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει το κόστος δανεισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η αύξηση των λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, ενώ οι αγγελίες για δουλειές στις εφημερίδες και στο Ίντερνετ αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο με τον μικρότερο ρυθμό από τον περασμένο Απρίλιο.

Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε στα 95,78 αμερικανικά σεντς από 96,83 σεντς που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη πτώση από τις 11 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα