Συστάσεις για διακράτηση ελληνικών κρατικών ομολόγων

Από Goldman Sachs
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 11:36

Συστάσεις προς τους επενδυτές για διακράτηση ελληνικών κρατικών ομολόγων τριακονταετούς διαρκείας απηύθυνε η Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι η τιμή των συγκεκριμένων τίτλων θα σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη των προηγούμενων προβλέψεων.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η τιμή στους τριακονταετείς τίτλους θα ανέλθει στο 65, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για άνοδο στο 60.

Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία εμφανίσθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ ¶κερμαν, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόζει η χώρα αρχίζουν και «αποδίδουν καρπούς».

Η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είναι «στο σωστό δρόμο», συμβάλλοντας στη «βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, ενώ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συντελούν σε οικονομική πρόοδο», δήλωσε ο κ. ¶κερμαν, στο πλαίσιο προχθεσινής εκδήλωσης στο Βερολίνο για τη βράβευση του κ. Παπανδρέου με το βραβείο Κβαντρίγκα.

Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνεται σε ανάλυση του Bloomberg, οι ανάγκες - ρεκόρ αναχρηματοδότησης χρέους για τις χώρες της Ευρώπης που εμφανίζουν τα υψηλότερα ελλείμματα ενδεχομένως να επισκιάσουν τις περικοπές δαπανών το 2011 και να αυξήσουν τον κίνδυνο να ζητήσουν και άλλες χώρες βοήθεια προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο πτώχευσης.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης καλούνται να αποπληρώσουν το επόμενο έτος χρέος αξίας 582 δισ. ευρώ, πολύ περισσότερο από τα 521 δισ. ευρώ στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Η Ισπανία καλείται να αναχρηματοδοτήσει περίπου 20% του υπό διαπραγμάτευση χρέους της, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ενώ η Πορτογαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με χρέος που λήγει αξίας 23 δισ. ευρώ και η Ιρλανδία με χρέος αξίας άνω των 20 δισ. ευρώ, με βάση στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα