Ανακάμπτει το ενιαίο νόμισμα

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2002 15:50
UPD:15:57

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται κατά τις σημερινές συναλλαγές το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τη δημοσιοποίηση ενθαρρυντικών στοιχείων για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, σε μια συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνουν οι "Financial Times", οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί επενδυτές δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν την επιστροφή των αμερικανών επενδυτών την επόμενη βδομάδα, καθώς οι αγορές παραμένουν σήμερα κλειστές και αύριο θα λειτουργήσουν ως ημιαργία λόγω της σημερινού εορτασμού στις ΗΠΑ της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Σε ό,τι αφορά τα νέα για τη γαλλική οικονομία, η κρατική στατιστική υπηρεσία INSEE μετά από έρευνα σε περίπου 2.000 εγχώριες επιχειρήσεις ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αναρριχήθηκε στις 96 μονάδες έναντι 93 μονάδων -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές δεν προέβλεπαν μεταβολή. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη άνοδο του δείκτη μετά από διάστημα έξι μηνών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η σημερινή έκθεση παρέχει ένδειξη ότι η αύξηση των δαπανών των γάλλων καταναλωτών σε συνδυασμό με την επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπυξης στις ΗΠΑ, που απορροφά το περίπου 10% των εξαγωγών γαλλικών προϊόντων, θα συμβάλει στην ανάκαμψη της υπ' αριθμόν δύο οικονομίας της ευρωζώνης.

Από την άλλη πλευρά, το δολάριο δέχθηκε πιέσεις από την είδηση της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στην Κένυα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 ατόμων και από εκτιμήσεις ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η αλ Κάιντα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/28/263587.htm .

Στις 15:39 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 99,37 σεντς, έναντι 99,06 σεντς στις 10:03 το πρωί και 99,03 σεντς αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 99,27 σεντς ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα