Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται επιχορήγηση από το Ελληνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2002 15:54

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των υφιστάμενων επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων, προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι υπάγονται στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου επενδύσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων, μόνο για ίδρυση παραγωγικών μονάδων. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν:

1. Παλαιές και νέες εταιρείες, που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία στις χώρες των Βαλκανίων (Αλβανία, Βουλγαρία, Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, ΠΓΔΜ, Ρουμανία και Βοσνία Ερζεγοβίνη), και

2. Εταιρείες που θα συσταθούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία στις ανωτέρω χώρες.

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεως και παροχής κινήτρων, οι φορείς για επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού υφισταμένων μεταποιητικών επιχειρήσεων. Ωστόσο οι ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις στην αλλοδαπή έχουν δικαίωμα υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 2601/98, για την πραγματοποίηση επενδυτικών σχεδίων ίδρυσης νέων αυτοτελών μονάδων παραγωγής ακόμη και σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις τους.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα επιχορήγησης και οι γεωργικές επιχειρήσεις θερμοκηπιακού τύπου, οι κτηνοτροφικές επιχειρήσεις εσταβλισμένου ή ημιεσταβλισμένου τύπου και αλιευτικές επιχειρήσεις (υδατοκαλλιέργειες) σύγχρονης τεχνολογίας, για επενδύσεις ίδρυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού παραγωγικών μονάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα