Παραμένουν οι πιέσεις στο δολάριο

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 10:56

Περαιτέρω πτώση σημειώνει σήμερα το δολάριο ενόψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ και των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και των χωρών του G7.

Το γεν παραμένει κοντά σε υψηλό 15ετίας έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς οι traders εκτιμούν ότι η Ιαπωνία πιθανώς δεν θα παρέμβει άμεσα για να συγκρατήσει την άνοδο του νομίσματός της – τουλάχιστον όχι τόσο επιθετικά, όσο τον προηγούμενο μήνα.

«Υπάρχουν εικασίες ότι, εάν το G7 θέλει να αναλάβει συντονισμένη δράση για να πιέσει την Κίνα να ανατιμήσει το γουάν, τότε θα γίνει δυσκολότερο για την Ιαπωνία να επέμβει», παρατηρεί dealer σε ιαπωνική χρηματιστηριακή εταιρεία.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι προσδοκίες για συνέχιση της ποσοτικής χαλάρωσης από την Φέντεραλ Ριζέρβ θα συνεχίσουν να ασκούν αρνητικές πιέσεις στο δολάριο, αν και μερικοί traders εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, καθώς μια απρόσμενη αύξηση στις λίστες μισθοδοσίας των ΗΠΑ θα μπορούσε να ανατρέψει τα σενάρια.

Στις 10:49 (ώρα Ελλάδας), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3932 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 82,38 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα