Κατά 13% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου τσιμέντων Τιτάν

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2002 17:15

Μικρή αύξηση σημείωσαν οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Τσιμέντων Τιτάν στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, οι οποίες ανήλθαν σε 791 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 7%. Παράλληλα τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) έφτασαν τα 222 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18%.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους, αυξήθηκαν κατά 13% φθάνοντας τα 84 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις τσιμέντου, σκυροδέματος και αδρανών υλικών εξακολούθησαν την ανοδική τους πορεία.

Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις του Ομίλου διατηρήθηκαν σε σταθερά επίπεδα κυρίως λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει η ιδιωτική κατοικία και τα δημόσια έργα, αντίθετα, η οικοδομική δραστηριότητα στον τομέα της επαγγελματικής στέγης παρέμεινε πιεσμένη. Η εικόνα της αγοράς ήταν καλύτερη στην περιοχή της Φλόριντας και λιγότερο καλή στην περιοχή της Βιρτζίνια.

Στην Αίγυπτο η υπάρχουσα υπερπροσφορά τσιμέντου σε συνδυασμό με τη στασιμότητα στη ζήτηση δεν επέτρεψαν βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Στη Ν.Α. Ευρώπη συνεχίστηκε η βελτίωση των πωλήσεων στα Σκόπια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στη Βουλγαρία οι συνθήκες της αγοράς παρουσίασαν βελτίωση. Τέλος, το νεοαποκτηθέν εργοστάσιο Kosjeric στη Σερβία εμφάνισε θετικό λειτουργικό και τελικό αποτέλεσμα σε ελαφρώς καλύτερες συνθήκες αγοράς.

Κατά το εννεάμηνο του 2002, ο ομιλος Τιτάν επένδυσε 84 εκατ. ευρώ σε πάγια στοιχεία στις υφιστάμενες δραστηριότητες του και 94 εκατ. ευρώ σε εξαγορές (Kosjeric Σερβίας, Alexandria Αιγύπτου, STI ΗΠΑ). Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανήλθε σε 356 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 29 εκατ. ευρώ από πέρυσι.

Στη μητρική εταιρία Τσιμέντων Τιτά, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10% και ανήλθαν σε 313 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) έφτασαν τα 112 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25%, ενώ τα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου αυξήθηκαν κατά 5% σε 70 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και 14 εκατ. ευρώ εσόδων από συμμετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα