Αυξημένος κατά 12,5% ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Βιοχάλκο

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2002 17:21

Αύξηση 12,5% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Βιοχάλκο κατά το εννεάμηνο του 2002 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001 και ανήλθε σε 1.136 εκατ. ευρώ.

Αύξηση επίσης παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κατά 8,5 % και ανήλθαν σε 159,3 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του εννεαμήνου προ φόρων, που ανήλθαν σε 72,3 εκατ. ευρώ έχουν επιβαρυνθεί με αποσβέσεις συνολικού ύψους 70,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 23 εκατ. ευρώ ή 48% σε σχέση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου 2001. Τα κέρδη προ φόρων της Βιοχάλκο ΑΕ, που ανήλθαν σε 11,5 εκατ. ευρώ εμφανίζονται αυξημένα κατά 24%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δυσμενής διεθνής οικονομική συγκυρία επηρέασε τα αποτελέσματα των εταιριών του Ομίλου που έχουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, κυρίως λόγω συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους, ενώ τα αποτελέσματα της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά λόγω της πλήρους λειτουργίας του εργοστασίου της SOVEL στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Τα καθαρά αποτελέσματα επηρεάσθηκαν και από τις αυξημένες αποσβέσεις. Η διαρκής αυξητική τάση των αποσβέσεων, είναι αποτέλεσμα της σταδιακής ένταξης στην παραγωγική διαδικασία όλο και περισσότερων επενδύσεων των τελευταίων ετών σε μηχανολογικό εξοπλισμό, που ενίσχυσαν σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα των εταιριών του Ομίλου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συνεισφορά των επενδύσεων αυτών είναι ήδη ορατή τόσο από τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών όσο και από τη βελτίωση του ποσοστού μικτού κέρδους προ αποσβέσεων.

Εξάλλου εντός του Νοεμβρίου 2002 ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ με τις ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΒΕΜΕΤ Α.Ε., και ΕΒΙΤΕ Α.Ε., σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1297/72, μέσω τις οποίας αυξήθηκαν σημαντικά τα ίδια κεφάλαια της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε., πράγμα που θα αποτυπωθεί στον ισολογισμό του τέλους του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα