«Εκπληκτος» ο Τρισέ από τις δηλώσεις Γιούνκερ

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010 09:43
UPD:11:37

«Έκπληκτος» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ από το γεγονός ότι ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον ανέφερε μεταξύ αυτών που προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε σοβαρή δημοσιονομική κρίση.

«Είμαι πολύ, πολύ έκπληκτος που το ακούω αυτό, αλλά δεν έχω σχόλιο», απάντησε ο Τρισέ σε έλληνα δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί μέτρα πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες, είχε δηλώσει την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

«Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα προέκυπτε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές, γι' αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση» πρόσθεσε.

«Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας πάντως ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να πει δημόσια αυτό που γνώριζε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα